Grilovací sezóna začíná, jak připravit gril?

Datum: 20.5.2013
Komentáře: 0
obrázek
Jen trocha kulinářské fantazie, vztah ke grilování a výsledek je zaručen. Grilované delikatesy se tak jako každý rok začínají objevovat na stolech v zahradách i na terasách. Několik měsíců „ve společnosti“ steaků, špízů, grilovaným ovocem či zeleninou začíná. A proto…

Před prvním grilováním odstraňte z grilů zbytky připečených nečistot. Grilovací mřížky a rošt vyčistěte jemným kartáčkem a jedlou sodou nebo speciálním čisticím prostředkem. Usazený prach z hořáků a mřížek setřete běžným kuchyňským olejem.
Máte-li grily na dřevěné uhlí s ventilačním systémem v podobě kovové nohy, zkontrolujte část, kam vylíváte směs vody a popela. Vše, co tam nepatří, odstraňte.

Jste-li majitelem grilu na plyn, věnujte po dlouhé zimě pozornost rozvodům plynu a knoflíkům hořáků. Prach a pavučiny z nich odstraňte. Zkontrolujte, zda jsou všechny přípojky utěsněné a hadičky neporušené a zda z místa připojení plynové láhve ke grilu neuniká plyn. Ideální je k tomu směs vody a tekutého mýdla, a to v poměru 1:1. Po připojení plynové láhve ke grilu zkontrolujte, zda jsou všechny regulátory hořáků nastaveny na OFF (vypnuto). Plynovou láhev otevřete o jednu otočku a směsí vody s mýdlem potřete všechny spoje plynové láhve – mýdlové bubliny znamenají, že dochází k úniku. Pokud se vám nepodaří únik opravit, láhev odpojte a zavolejte odborníka, který si poradí.


Z nohy grilu na dřevěné uhlí odstraňte vše,co tam nepatří.

                                                                                                                           Pokud váš gril obsahuje tzv. Aromaz systém,
                                                                                                                      očistěte jeho misky od prachu a případných pavučin.

Nezapomeňte na odkládací skříňku grilu a na misky Aromaz systému, jestliže jsou součástí vašeho modelu. I tam se usazují nejrůznější nečistoty. Různé modely grilů mohou samozřejmě vyžadovat různé způsoby údržby. Proto je dobré se vždy poradit s odborníkem a řídit se pokyny výrobce. Postarejte se před sezonou o svůj gril, zaslouží si to. Odvděčí se vám spoustou voňavých grilovaných dobrot.

 

                                                  

                                                                                                              

Přidat příspěvek

Nový příspěvek

 required:
required:
required:
 
Zatím zde nikdo nepřispěl